Eten op school

 

“Hapjes en drankjes”   

10-uurtje- tussendoortjes

Op school is snoep of kauwgom niet toegelaten. Kies voor een gezond stuk fruit of groente of een droog koekje zonder chocolade.Op woensdag en vrijdag is het voor iedereen “fruitdag”. Kinderen brengen in een doosje een stuk fruit mee, een groente, noten. De kinderen hebben gans de dag de mogelijkheid om water te drinken uit hun drinkbus .

Ter gelegenheid van hun verjaardag mogen de kinderen de vriendjes van hun klas trakteren op een lekker stukje fruit of op een gebak dat in individuele porties is verdeeld.

Gelieve doosjes en drinkbussen te naamtekenen!!! 

Middagmaal

‘s Middags kunnen onze kinderen in de eetzaal van de school een maaltijd nuttigen. Alle kinderen kunnen hun eigen picknick meebrengen of kunnen gebruik maken van de warme maaltijden. Dagelijks wordt er gezorgd voor een gezonde en uitgebalanceerde dagschotel bestaande uit soep, een hoofdschotel en een dessert. (Dit in samenwerking met Agapé) Kinderen die op school soep eten of de dagschotel nuttigen moeten vooraf meedelen. Dit gebeurt per trimester via een bestelformulier.

 

Bij ziekte dienen de ouders het secretariaat te verwittigen vóór 10 uur ‘s morgens. De warme maaltijd van de twee eerste ziektedagen is te betalen. Bij de maaltijd brengen de kinderen hun eigen drankje mee (frisdranken en blikjes zijn niet toegelaten!) Water is steeds gratis verkrijgbaar.

 

Kinderen die over de middag thuis eten worden afgehaald of kunnen alleen naar huis mits schriftelijke toestemming van de ouders. Ze kunnen terug de school binnen vanaf 13u15.

4-uurtje

De kinderen die in de naschoolse opvang blijven krijgen rond 16.00 een boterham met confituur of choco. Een extra tussendoortje is niet echt nodig. De boekentassen blijven toe en opgeborgen op de afgesproken plaats.We vermijden hierdoor heel wat rondslingerende papiertjes!